AKTUELNO

Ako je suditi po kamerama, najmanje problema definitivno imaju oni koji kreću put Hrvatske ili se odatle vraćaju pošto su Batrovci - poluprazni.

Uprkos zvaničnim informacijama da se na skoro svim zvaničnim prelazima čeka "ne duže od 30 minuta", mnogi vozači koji su danas krenuli na putovanje iz zemlje, ili se vraćaju sa letovanja, javljaju da su na granicama veoma dugačke kolone, te da se čeka i po nekoliko sati kako bi se, na primer, ušlo iz Srbije u Severnu Makedoniju ili iz Mađarske i Bugarske u Srbiju.

Foto: kamere.amss.org.rs

Na sajtu Auto-moto saveza Srbije u svakom trenutku možete uživo da pratite stanje na graničnim prelazima, a kamere jasno stavljaju do znanja da su počele velike gužve, te da je, baš kao što su turistički poslenici najavili, u toku smena turista.

Foto: TvPink Printscreen

- Uvek su oko 15-20. jula velike gužve, jer se tada smenjuju turisti. Sličan talas se očekuje, naravno, i početkom avgusta - rekli su nedavno iz Nacionalnog udruženja turističkih agencija (JUTA).

Foto: Pink.rs/Jovana S.

Svi koji kreću put Grčke trebalo bi da se naoružaju strpljenjem pošto su kilometarske kolone ne samo na Preševu, odnosno izlazu iz Srbije ka Severnoj Makedoniji, nego i na Bogorodici kada napuštate naše južne susede i ulazite u Grčku, što se vidi na snimku makedonskih vlasti. Zato se, putnicima preporučuje i da razmisle o alternativnom prelazu na Dojranu koji je udaljen nekoliko desetina kilometara.

Dodatni problem prave i zastoji na auto-putu zbog radova. Tako su sinoć stvarane kilometarske kolone zbog suženja saobraćajnice oko Batočine.

Foto: kamere.amss.org.rs

Duže zadržavanje je i na graničnom prelazu Horgoš, gde se čeka i do sat vremena, a više automobila je trenutno u smeru od Mađarske ka Srbiji, dok su se kolone u oba pravca stvorile na Gradini, kako ka Srbiji, tako i ka Bugarskoj.

Foto: Pink.rs/Jovana S.

- Od jutros je pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u Srbiju. Vozačima je na Horgošu raspolaganju sedam saobraćajnih traka, a čekanje je od 45 do 60 minuta - kaže zamenik komandira granične policije na Horgošu Dragan Subotički.

Foto: kamere.amss.org.rs

On savetuje vozačima da, ukoliko su u mogućnosti, koriste manje, alternativne prelaze, kao što su Bajmok, Đala, Bački Vinogradi.

- Očekujemo da i tokom sutrašnjeg dana, kao i naredne nedelje, u određenim intervalima, saobraćaj bude jačeg intenziteta - kaže Subotički.

#AMSS

'