AKTUELNO

Čekaju ih paprene kazne.

Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove sproveo je noćas akciju kontrole ugostiteljskih objekata u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici i kod tri ugostiteljska objekta pronašao nepravilniosti u radu zbog čega im sledi zatvaranje na sedam dana i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Tokom kontrole uočeno je i da u nekim ugostiteljskim objektima rade neprijavljeni radnici što će biti predmet posebnog postupka pred nadležnim organima, navodi se u saopštenju gradskog sekreterijata za informisanje. Zaprećene kazne za pravna lica su između 100.000 i 2.000.000 dinara, a za preduzetnike između 50.000 i 500.000 dinara, navodi se u saopštenju. Kontrola je sprovedena u okviru zajedničke akcije u kojoj su učestovale Republička turistička inspekcija, Poreska inspekcija, Poreska policija, Komunalna policija, MUP PS Stari grad i Gradska turistička inspekcija.

Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove nastaviće u narednom periodu sprovođenje zajedničkih aktivnosti sa nadležnim republičkim inspekcijama kako bi se obezbedilo poštovanje zakona i pravila po kojima moraju da rade ugostiteljski objekti.

S.A.

#Inspekcija

#Kafić

#Kontrola

'