AKTUELNO

Evo kakvo je trenutno stanje na granicama!

Poslednji radni dan i sezona godišnjih odmora koja je u punom jeku izazvali su poptpuni kolaps na graničnim prelazima. Najgora situacija je na Horgošu gde se čeka i do sat i po vremena.

Na graničnom prelazu Horgoš je gužva i na izlazu i na u ulazu u Srbiju.

Velike kolone stvorile su se i na graničnim prelazima koji vode ka moru, tako da se dugo čeka i na Preševu ali i na Gradini.

Na graničnom prelazu Preševo, na oba putnička terminala trenutno se čeka oko četrdesetak minuta, a gužva je i na makedonskoj strani odnosno, na prelazu Tabanovce gde su kolone takođe ogromne i gde se čeka makar još toliko vremena.

Ista situacija je na Gradini gde se trenutno nalaze ogromne kolone vozila. Posebno je kritična situacija na ulasku u zemlju.

Na snimcima sa kamera Auto-moto saveza Srbije (AMSS) se vidi da je slična situacija i na Batrovcima, gde je veće zadržavanja i duže čekanje je samo na terminalu za ulazak u zemlju.

Iz Auto moto saveza vozačima savetuju da, ukoliko planiraju putovanje, krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko moraju da putuju tokom vikenda da koriste manje frenkventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavnja.

Foto: Pink.rs/Jovana S.

Alternativni pravci

Granički prelazi sa Makedonijom: Glavni - Preševo–Tabanovce; (00-24 h); alternativni - Pohor Pčinjski–Pelince (00-24 h). Na granici sa Grčkom, idite na Dojran umesto na Evzoni, naročito ako putujete vikendom, jer se se ovde proteklih vikenda čekalo i do šest sati.

Granični prelazi sa Bugarskom: Glavni - Gradina–Kalotina kod Dimitrovgrada (00-24 h); alternativni: Ribarci–Oltomanci u blizini Bosilegrada (00-24 h), Strezimirovci–Strezimirovci u blizini Surdulice (00-24 h), Mokranje–Bregovo u blizini Negotina (00-24 h).

Granični prelazi sa Mađarskom: Glavni: Horgoš–Reske u blizini Kanjiže. Iz Srbije postoje dva granična prelaza Horgoš prema Mađarskoj: Horgoš Srbija AP (00-24 h) A1 i Horgoš II (7-19 h); alternativni - Kelebija–Tompa kod Subotice (00-24 h), Bački Breg–Hercegsanto, pripada opštini Sombor (00-24 h), Rastina–Bačsentđerđ u blizini Sombora (7-19 h), Bački Vinogradi– Ašotholom kod Subotice (od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h), Bajmok–Bačalamaš u blizini Subotice (od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h), Đala–Tisasiget kod Novog Kneževca (radno vreme: od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h).

Granični prelazi sa Hrvatskom: Glavni - Batrovci–Bajakovo kod Šida (00-24 h); alternativni: Bezdan–Batina u blizini Sombora (00-24 h), Bogojevo–Erdut u blizini Apatin (00-24 h), Bačka Palanka–Ilok (00-24 h), Neštin–Ilok kod Bačke Palanke (7-19 h), Šid–Tovarnik (00-24 h), Sot–Principovac 1 kod Šida (00-24 h), Ljuba–Principovac 2 kod Šida (00-24 h).

Granični prelazi sa Crnom Gorom: Glavni - Gostun–Konatar u blizini Prijepolja (00-24 h); alternativni: Jabuka–Ranče u blizini Prijepolja (00-24 h), Špiljani (poznat i pod nazivom Mehov Krš) – Dračenovac u blizini Turina (00-24 h).

#Gužve

#vozilo

'