AKTUELNO

Na konferenciji za novinare povodom 17. Belgrade Beer Festa koji će biti održan od 14. do 18. avgusta, predstavljeni su neki od 120 izvođača koji će nastupati na četiri bine.

Kreativni sadržaj koji festival postao je deo tradicije Beograda i Srbije, ono po čemu smo prepoznatljivi!

- 'Beer fest' postoji već 16 godina, i zaista znači mnogo kada postoji tradicija, pogotovo kada je u pitnaju ovakav festival, jer to znači da je on postao, na neki način, deo naše tradicije. To je dokaz da ne mora svaku uspešnu manifestaciju da organizuje država - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da je moguće organizovati kvalitetan privatni festival, naravno uz pomoć države, resornih ministarstava i grada Beograda.

Foto: Pink.rs/Nikola T.

Prema njegovim rečima, sama činjenica da mi u našem gradu imamo festival koji će okupiti preko pola miliona ljudi je impresivna, a do sada je Beer fest za proteklih šestnaest godina posetilo više od osam miliona ljudi

- Beograd je grad koji živi od turizma. Samo tokom prošle godine od turizma u Beogradu je zarađeno 850 miliona evra. Imali smo ostvarenih dva miliona i dvesta hiljada noćenja, a danas u Beogradu radi 115 hotela, dok ih je pre dve godine bilo svega 67, što samo govori o tome da je turizam u Beogradu u ekspanziji - naglasio je Vesić i dodao da ako želimo i dalje da privlačimo turiste i posetioce moramo da raspolažemo primaljivim i kreativnim sadržajen koji Beograd neminovno ima.

Foto: Pink.rs/Nikola T.

Kako kaže, veoma je važno što resorna ministarstva i Grad Beograd prepoznaju značaj festivala, jer se na taj način poboljšava kvalitet festivala, a samim tim i njegova privlačnost posetiocima.

- 'Beer fest' je na neki način postao promocija našeg turizma i važan deo naše turističke ponude, i upravo smo zato zadovoljni što se on na ovaj način i čitav ovaj niz godina održava uspešno - zaključio je Vesić.

Foto: Pink.rs/Nikola T.

Kao i svake godine ministarsvo trgvine, turizma i telekomunikacija festivalu pruža punu podršku, a pomoćnica ministra Renata Pindžo rekla je da je ovaj festival odavno prevazišao granice Srbije i regiona, kao i da je 'Beer fest' najbolji i najveći festival ovog tipa u ovom delu Evrope.Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović napomenuo je da je za razvoj turizma u Beogradu u proteklih pet godina najzaslužniji manifestacioni turizam, i napomenuo da je 'Beer fest' doneo tu komparativnu prednost Beogradu, kada je u pitnaju turizam.

#Belgrade Beer Fest

#Goran Vesić

#konferencija za novinare

'