AKTUELNO

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić obišao je danas radove na rekonstrukciji Karađorđeve ulice i istakao da su rokovi ispoštovani i da će ta ulica, kao i Trg republike, biti pušteni u saobraćaj 1. septembra.

On je novinarima rekao da su radovi u Karađorđevoj ulici bili obimni i da su podrazumevali i potpunu zamenu svih instalacija.

- Ono što je najvažnije za Beograđane i funkcionisanje saobraćaja u gradu, s obizrom da imamo veći broj gradilišta i ulica koje se rekonstruišu, jeste da je potpuno izvesno da će Karađorđeva ulica i Trg republike od 1. septembra biti funkcionalni za saobraćaj - istakao je Stojčić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

To, istakao je, važi i za Topličin venac i Park vojvode Vuka gde će, kaže, saobraćaj funkcionisati kao i ranije, osim u delu Ulice Vuka Karadžića koji se nalazi uz Park vojvode Vuka.

Osvrnuvši se na kritike opozicije, rekao je da bivši gradonacelnik Dragan Đilas intenzivno kritikuje sve radove u gradu i da to ne bi činio da je "radio nešto za vreme svog mandata".

Foto: Beograd.rs

- Imamo situaciju da oni sede u svojim kabinetima i iz fotelja napadaju naš rad - rekao je  Stojčić i dodao da su preduzeća i radnici pod velikim pritiskom da završe radove kako bi, pre svega, građani Beograda imali rekonstruisane saobraćajnice i uređen grad.

#Beograd

#Grad

#Rekonstrukcija

'