AKTUELNO

U celoj Srbiji pada sneg, na kolovozima poledica.

Automoto savez Srbije (AMSS) navodi da se u toku jutra ponegde može očekivati i ledena kiša, koja će stvarati dodatni problem vozačima, uglavnom u jugozapadnim krajevima.

Po takvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće rastojanje između vozila, jer je zaustavni put vozila duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

Putari, takođe, upozoravaju da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci I prioriteta - autoputevi i državni putevi I prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, te se preporučuje veoma oprezna vožnja.

Prema posednjim informacijama Uprave granične policije, na prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila, osim na graničnom prelazu Batrovci gde je došlo do priliva većeg broja vozila i čeka se oko četiri sata na izlasku iz zemlje.

Na graničnom prelazu Šid beleži se zadržavanje od oko 45 minuta, saopštio je AMSS i dodao da se tokom dana očekuje pojačan saobraćaj, što može biti uzrok i dužeg zadržavanja.

Iz AMSS podsećaju da je za vreme novogodišnjih i božićnih praznika otvoren granični prelaz Horgoš II (Reske) samo za putnička

vozila.  Radno vreme ovog graničnog prelaza je od 7-19 časova isključivo za putnička vozila.

Autor: G.N.

'