AKTUELNO

Do sada je preuzeto oko 1,5 miliona koverata, a 5 puta manje je poslato u pošte Srbije.

Radna grupa za organizaciju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" uputila je instrukciju Pošti Srbije da od danas broj koverata koje svaki građanin može da preuzme u jednoj poslovnici ograniči na tri dnevno.

Odluka je doneta kako bi organizatori izašli u susret velikom interesovanju za slanje fiskalnih računa i slipova i obezbedili ravnomerniju i efikasniju raspodelu koverata u celoj Srbiji.

Foto: Tanjug

U filijalama Pošte Srbije dosad je preuzeto gotovo milion i po namenskih koverata, od čega je, zaključno sa jučerašnjim danom 270.000 koverata stiglo na preradu u Glavni poštanski centar.

PREPRODAJU KOVERTE

Prema nezvaničnim informacijama, u Novom Sadu koverte se prepordaju po ceni od 20 dinara na crno.Pretpostavlja se da je nova mera usmerena protiv ovakvih poteza.

Broj pristiglih koverata je pet puta manji u odnosu na broj preuzetih i to je povod da se uvede dnevno ograničenje broja koverata koje jedna osoba može da preuzme, kako bi se smanjilo nenamensko korišćenje koverata i ujedno omogućila ravnomernija raspodela na sve građane.

Odziv građana je ogroman, što i jeste jedan od ciljeva nagradne igre - da se šira zajednica udruži u borbu protiv sive ekonomije, jer tako zajedno doprinosimo izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

N. Petričević

#Nagradna igra

#Pošta

#Vlada Srbije

'