AKTUELNO

Grubišić je poginuo u utorak, a prošle godine je učestvovao na otvaranju najgledanijeg rijaliti programa 'Zadruga' kojim je bio oduševljen.

Britanski inženjer astronautike srpskog porekla, profesor doktor Anđelo Grubišić, poginuo je prilikom testiranja letećeg odela, koje je sam dizajnirao.

Grubišić (38) je nastradao u utorak prilikom skoka sa nepokretnog objekta, takozvanog bejs džampinga, u Saudijskoj Arabiji, nekoliko nedelja nakon što ga je Britanska padobranska asocijacija proglasila šampionom letenja u letačkom odelu.

Grubišić je poznat kao "leteći čovek", čiji je otac poreklom iz Like.

Foto: TvPink Printscreen

Anđelo je boravio u Srbiji prošle godine, i to na poziv televizije Pink, na otvaranju najgledanijeg rijalitija "Zadruga".

On je u odelu na mlazni pogon uleteo u impresivni grad i doneo prvo pismo.

Tada je rekao:

Ono što želim od života je da letim, oduševljava me mit o Ikaru i to kako je za njega letenje bilo jednostavno. Bio bih najsrećniji kada bismo mogli da letimo bez ičega.

Grubešić je bio oduševljen celim konceptom "Zadruge" i priznao je da ovako nešto još nije video.

Foto: Printscreen Youtube/Discovery Canada

- Ovo je stvarno neverovatan projekat! Nikad nisam video ovoliki prostor u nekom rijalitiju, a ono što se u njemu nalazi je fascinantno. Sve one građevine na jednom mestu, pravi mali grad u kome bi svako poželeo da živi - rekao je on.

Kako je izgledao njegov let pogledajte u videu koji sledi:

#Leteći

#Zadruga 2

#Čovek

'