AKTUELNO

Stotinak meštana Gračanice okupilo se danas na skupu u organizaciji Udruženja porodica kidanpovanih i nestalih lica sa centralnog Kosova povodom 30. avgusta Međunarodnog dana kidnapovanih i nestalih osoba.

Predsednica Unije srpskih udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica sa KiM Silvana Marinković apelovala je na domaće i međunarodne institucije da, kako je rekla, "konačno preduzmu konkretne korake u cilju rešavanja sudbine kidanpovanih i nestalih'', preneo je portal Kosovo onlajn.

Ona je zatražila odgovornost za nestanak i brojna ubistva Srba i naglasila da ''na Kosovu nema ni jedne porodice koja nije zavijena u crno ili žali za nekim svojim ubijenim ili nestalim članom''.

- Pozivamo i apelujemo da predstavnici međunarodnih organizacija izvade dokaze o ubistvima koje skrivaju u svojim fiokama i pomognu nam da konačno nađemo svoje najmilije i rešimo našu dvadesetogodišnju agoniju - rekla je Marinkovićeva na protestu u centru Gračanice.

Skupu su prisustvovali i članovi američke Ambasade, ali je, navodi se, primećeno da osim meštana Gračanice i radnika lokalnog Doma zdravlja, nisu primećeni predstavnici te opštine i lokalnih vlasti Prištine, sa sedištem u gračanici.

#Gračanica

#sećanje

'