AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za Studio B da se ovog vikenda videlo kakav je udarnički posao urađen u Beogradu, ali da Beograd mora da se dalje razvija i menja.

– Za nama je udarnički vikend u kojem je 55 dana pre roka završena rekonstrukcija Trga republike, čime je Beograd konačno, posle duže od veka i po, dobio trg kakav imaju sve evropske prestonice. Završena je rekonstrukcija Topličinog venca, odnosno Čubrina, Vuka Karadžića, Carice Milice i Topličin venac, kao i potpuna rekonstrukcija Parka vojvode Vuka koji je sada jedan od najlepših i najmodernijih beogradskih parkova. Večeras smo završili rekonstrukciju i za saobraćaj pustili Ulicu Marijane Gregoran koja je glavna veza za više od 40.000 žitelja Karaburme sa centrom grada. Tokom jutra za saobraćaj, kako tramvajski, tako i automobilski i autobuski, otvorena je Karađorđeva ulica, a sutra ujutru biće pušten i prvi deo od „četiri bulevara” od Takovske do Stanoja Glavaša. Na kraju, završili smo danas rekonstrukciju tri velike raskrsnice u okviru „četiri bulevara” i to sa ulicama Starine Novaka i Takovskom, kao i sa Bulevarom despota Stefana – rekao je Goran Vesić.

On je dodao da su gradska preduzeća uradila divovski posao na rekonstrukcijama tokom leta i da je završena obnova velikog broja ulica kako bi Beograd spremnije dočekao veći broj automobila i autobusa jer od sutra javni prevoz radi po zimskom redu vožnje.

– Pored ulica koje sam pomenuo, Grad Beograd je tokom ovog leta rekonstruisao 64 kilometra ulica, među kojima su Resavska, Zemljoradnička i druge – podsetio je zamenik gradonačelnika Beograda i dodao da će se tokom jeseni raditi i na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla, izgradnji Bulevara Vudroa Vilsona, kao i rekonstrukciji Savskog trga, ali da se tokom ovih radova neće zaustavljati saobraćaj.

Vesić je precizirao da će se sutra na ulicama prestonice naći 1.355 vozila javnog prevoza od kojih GSP-u pripada 878 a privatnim prevoznicima 477 vozila.

– To znači da ćemo od sutra imati na ulicama grada oko 300 vozila više nego tokom leta i ako tome dodamo da se veliki broj sugrađana vratio u Beograd posle leta i početka školske godine, znači da ćemo od sutra ujutru imati za oko 30 odsto više vozila nego prethodna dva meseca – naveo je Vesić.

On je pozvao Beograđane da narednog vikenda. 7. septembra, na Ušću budu deo spektakla "Dizni fantazija" u izvođenju Beogradske filharmonije, kao i da prisustvuju multimedijalnoj predstavi "Pozorište na Trgu" koju organizuje Narodno pozorište na Trgu republike 8. septembra.

– Za nama su tri vikenda sa spektakularnom besplatnim muzičkim programom koja su počela Bir festom, pa preko Muzičkog vikenda da bi se ove nedelje završilo koncertima klasične muzike na Ušću. Tokom sve tri nedelje bilo je oko 950.000 posetilaca na svim ovim događajima. To se nikada nije desilo u Beogradu. Pokazalo se da grad može da organizuje besplatne koncerte, različite vrste muzike bile su za svaki ukus a dokazalo se da dobra muzika ima publiku jer je samo na koncertu klasične muzike ovog vikenda bilo oko 80.000 ljudi. Zato pozivam sve Beograđane da narednog vikenda uživaju u kulturnom programu koji je pripremio Grad Beograd sa partnerima Narodnim pozorištem i Beogradskom filharmonijom – poručio je zamenik gradonačelnika.

#Goran Vesić

'