AKTUELNO

Policajci mogu da očekuju novo povećanje plata već u decembru, najavio je danas ministar policije i potpredsednik vlade Nebojša Stefanović prilikom obilaska Policijske uprave u Zaječaru.

Govoreći o radu Policijske uprave u Zaječaru, on je rekao da je zadovoljan stanjem bezbednosti na području ove uprave u koju će iz Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) uskoro doći i deset mladih kolega, koji će doprineti još efikasnijem radu.

- Danas sam imao priliku da razgovaram sa policijskim službenicima o tome šta je naša zajednička vizija daljeg razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova, šta je njihovo mišljenje o dosadašnjim rezultatima, šta je to što bi trebalo dalje uraditi, kao i tome koliko su zadovoljni novim vozilima, uniformom i opremom. Policijska uprava u Zaječaru ostvaruje dobre rezultate i zadovoljan sam posvećenošću policajaca", rekao je Stefanović.

Foto: mup.gov.rs

On je istakao da je u prvih osam meseci ove godine za više od 11 odsto smanjen broj izvršenih krivičnih dela na području ove uprave.

Stefanović je razgovorao sa policajcima i o nabavci informatičke opreme u cilju daljeg unapređenja elektronskih usluga za građane, posebno kroz upravne poslove.

- Nastavljamo i sa daljim radom na poboljšanju standarda pripadnika MUP-a, koji u decembru već mogu da očekuju da sa novembarskom platom dobiju povećanje, ali i sa nabavkom i novih uniformi i vozila za policajce, kao i novih zaštitnih i interventnih uniformi i novih vozila za vatrogasce-spasioce - rekao je Stefanović.

On je istakao i da će Ministarstvo nastaviti sa zapošljavanjem dece poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a, saopšteno je iz tog ministarstva.

Foto: mup.gov.rs

- Nikada nećemo zaboraviti ljude koji su svoje živote dali za bezbednost naše zemlje. Nikada nećemo zaboraviti članove njihovih porodica, nastavićemo da ih zapošljavamo i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali sam ujedno spreman i da se borim da im pomognem da se zaposle i na drugim mestima, tamo gde ispunjavaju uslove. Hoćemo da pokažemo da poštujemo žrtve njihovih roditelja i da ih Srbija nikada neće zaboraviti - poručio je Stefanović.

Stefanović, koji boravi u poseti Zaječarskom okrugu, danas se sastao i sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i rukovodstvom opštine.

#Nebojša Stefanović

#Plata

'