AKTUELNO

Po nalogu tužilaštva policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su u školskom dvorištu OŠ "Knez Sima Marković" 11. septembra fizički maltretirale 15-godišnju devojčicu, što je zabeleženo na užasnom video-snimku koji kruži društvenim mrežema.

Na društvenim mrežama danas se pojavio snimak na kom se jasno vidi kako dve devojčice uzrasta 14 i 15 godina nasrću na treću vršnjakinju, govore joj ružne reči i sve vreme je udaraju po glavi i šamaraju!

Osim njih tri na snimku se vide i druga deca koja incident beleže kamerama svojih mobilnih telefona, smeju se i dobacuju im. Niko od njih nije pokušao da razdvoji devojčice i prekine ovu užasnu scenu.

Direktor: Postao sam medijska ličnost

Direktor škole Dobrivoje Jeliće, na pitanje o incidentu koji se dogodio kraj dvorišta škole odgovorio ovim rečima:

- Postao sam medijska ličnost u 64. godini, i to zbog ovako nečeg. To me veoma uznemirava - kazao je Jelić.

On je potvrdio da su u tuči učestvovale dve učenice ove škole, a sve se dogodilo, kako kaže, tokom velikog odmora u dvorištu koje se nalazi pored školskog.

Kako je rekao, za ovakvo nasilničko ponašanje, po pravilniku bi kazna mogla biti i isključenje iz škole.

Foto: Printscreen Youtube

- Ali ja neću da prejudiciram kaznu, jer je donosi nastavničko veće. Ova druga devojčica je došla čak iz Beograda da se sa njom obračuna, što ukazuje na to da su već bile u konfliktu koji je nastao na društvenim mrežama - kaže Jelić.

On kaže da su ovakve tuče zapravo scene koje su "karakteristične za rijaliti programe", i da današnju decu "odgajaju televizija i rijaliti".

- Mi u prosveti vadimo kestenje iz vatre - kaže direktor.

On dodaje da je u čitav slučaj uključena policija, koja će najverovatnije podneti krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje. Direktor priznaje da ga je to iznenadilo, imajući u vidu da su devojčice prva godina srednje škole i da imaju 14-15 godina.

Na pitanje šta kažu roditelji uključenih učenica, direktor kaže sledeće:

- Roditelji učenice koja je izvršila nasilje, oni su razumni i razložni ljudi, i sami su iznenađeni ćerkinim ponašanjem, jer nije bilo indicija da bi ona mogla ovako nešto da uradi. Ona je iz osnovne škole kod nas došla sa odličnim vladanjem - kaže direktor.

I drugu učenicu Srednje škole Barajevo, uključenu u ovaj incident, direktor Jelić opisuje kao mirno dete.

- Po meni je odgovoran i onaj učenik koji je snimao - zaključio je direktor, dodavši da se zna koji dečak je u pitanju i da će se potruditi da i on bude kaženjen.

Ovaj incident će dobiti i zakonski epilog, jer su protiv dve nasilnice podnete krivične prijave po nalogu tužilaštva.

Pročitajte još: BRUTALNO VRŠNJAČKO NASILJE U BARAJEVU: Devojčice tukle i iživljavale se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenično šamare (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

#Vršnjačko nasilje

#snimak

'