AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sve organizatore da otpad ne ostavljaju u kesama na samoj lokaciji čišćenja, već da ga odlože u najbliže kontejnere i o tome obaveste preduzeće.

Povodom Svetskog dana čišćenja koji se obeležava 21. septembra, brojne organizacije, udruženja i fondacije organizovaće akcije čišćenja širom Beograda. Kako bi taj dan i zaista bio posvećen čišćenju, a ne otpadu koji će ostati na gomilama posle njegovog sakupljanja i verovatno opet završiti na javnim površinama, „Gradska čistoća“ poziva sve organizatore ovih akcija da se jave kako bi pravovremeno reagovalo.

Iz „Čistoće“ apeluju na sve organizatore akcija da kese sa sakupljenim otpadom odlože u kontejnere najbliže lokaciji na kojoj je čišćenje organizovano i da o tome obaveste JKP „Gradska čistoća“.

Foto: JKP Gradska Čistoća

- Za naše preduzeće je svaki dan podjednako važan za održavanje čistoće u glavnom gradu, ali su uvek dobrodošle sve inicijative da se očiste i urede lokacije koje nisu u našoj nadležnosti. Bez obzira na to, naše ekipe su spremne da pruže maksimalnu podršku i zato pozivam organizatore akcija čišćenja, koje će biti sutra sprovedene, da nam prijave lokacije kontejnera gde će ostaviti prikupljeni otpad. Najbolji rezultat ćemo postići samo organizovanim i usaglašenim akcijama - izjavio je Marko Popadić direktor JKP „Gradska čistoća“ i dodao:

„U prethodnom periodu smo uložili velike napore i resurse da očistimo „divlje“ deponije na više lokacija i tako uklonimo ruglo i sprečimo negativne posledice neodgovornog ponašanja pojedinaca. Ipak, brojne akcije čišćenja, koje će biti organizovane u subotu, pokazuju da sugrađani imaju visoku društveno-odgovornu svest i želju da doprinesu lepšem i zdravijem životu u Beogradu.“

On je podsetio da će JKP „Gradska čistoća“ i sutra, kao i svakog drugog dana obavljati svoj redovan posao kome se mora dati prioritet i zato je još jednom apelovao na sve organizatore da otpad ne ostavljaju u kesama na samoj lokaciji čišćenja, već da ga odlože u najbliže kontejnere i o tome obaveste preduzeće.

Organizatori akcija čišćenja lokaciju kontejnera gde su odložili otpad, ali i velike količine sakupljenog smeća koje sami ne mogu preneti do kontejnera, mogu da prijave od 07.00 do 14.00 časova na besplatni broj telefona 0800 000 807.

Pročitajte još: Od ponedeljka radovi na ulazu na Adu Ciganliju

#Gradska čistoća

'