AKTUELNO

U Srbiji će ujutru biti hladno, mestimicno slab prizemni mraz, na planinama slab mraz na dva metra, a u toku dana pretežno sunčano i osetno toplije, saopštio je RHMZ.

Posle podne i uveče sa zapada i jugozapada postepeno povećanje oblačnosti, ali će se zadržati suvo vreme. Vetar slab i umeren, južnih smerova. Najniža temperatura od 0 do 10, a najviša od 24 do 27 stepeni.

U Beogradu će jutro biti hladno, a u toku dana pretežno sunčano i osetno toplije, dok se kasnije posle podne i uveče očekuje postepeno povećanje oblačnosti, ali će se zadržati suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni.

Najniža temperatura oko 10, a najviša oko 26 stepeni.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 29. septembra, u ponedeljak toplo uz naoblačenje, koje će posle podne i uveče usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugozapadu, a potom i u ostalim krajevima. U utorak pretežno oblacno i osetno hladnije s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će biti češći na jugu Srbije. U sredu promenljivo i malo toplije, u većem delu uz prestanak padavina, a kratkotrajna kiša očekuje se još ponegde na istoku i u planinskim predelima.

U cetvrtak novo prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a zatim do kraja perioda promenljivo oblačno, toplo i uglavnom suvo.

#Vremenska prognoza

'