AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je Grad Beograd dao punu podršku organizaciji atletskog Svetskog prvenstva u dvorani 2022, za šta je kandidaturu podneo Atletski savez Srbije.

Vesić je uputio pismo predsedniku Svetske atletske federacije ( IAAF) Sebastijanu Kou, u kojem se kaže da Grad podržava i garantuje organizaciju ovakvog takmičenja u Beogradu i da je saglasan sa datumom takmičenja od 11. do 13. marta 2022. godine, preneo je Beoinfo.

Nakon uspešno organizovanog Evropskog prvenstva u dvorani u martu 2017, sledeći logičan korak u razvoju atletike u Srbiji jeste organizacija svetskog prvenstva.

Ukoliko nam se događaj dodeli, spremni smo da podržimo organizaciju iz naše nadležnosti i sposobnosti, kao i sa dva miliona dolara finansijskog doprinosa za budžet Svetskog dvoranskog prvenstva koji će se održati u Beogradu u Štark areni.

Obaveštavamo Svetsku atletsku federaciju da je Grad Beograd dao punu podršku organizaciju ovog događaja, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da bi Svetsko prvenstvo u dvorani bio najveći atletski događaj ikada održan u našoj zemlji. Očekuje se učešće više od 200 zemalja, hiljadu atletičara, hiljadu predstavnika medija, 50.000 gledalaca i više od 140 miliona TV publike.

#Goran Vesić

'