AKTUELNO

Na Trgu republike već je urađeno 2.000 kvadratnih metara, tako da će rok za dodatne radove od 35 dana biti ispoštovan, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je ponovio da će promene omogućiti da kolovoz mogu da koriste pešaci i biciklisti, što je i bio cilj ovih radova. Izvođač radova nije vodio računa da su na kockama velike neravnine koje su otežavale kretanje, zbog čega sam naredio da to poprave u zadatatom roku i o svome trošku, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je za vreme ove gradske i republičke vlasti rekonstruisano 500 fasada u prestonici, da je obnovljen Muzej savremene umetnosti u kome se u naredna četiri meseca održava retrosprektivna izložba Marine Abramović.

Naveo je i da je uređena Slavija, sa koje su uklonjene ćevabdžinice i drugi neprimeren sadržaj sa jednog od najvećih beogradskih trgova, rekonstruisan Trg republike, Kosančićev, Topličin i Obilićev venac, kao i garaža koja je proglašena za najbolje rekonstruisanu garažu u Evropi za prošlu godinu.

U konkurekciji 13 zemalja koje su mahom iz Evropske unije, garaža "Obilićev venac" proglašena je za najbolje rekonstruisanu na Starom kontinentu u 2018. godini, ukazao je zamenik gradonačelnika.

#Goran Vesić

#Trg republike

'