AKTUELNO

Ovo je, kako kaže zamenik gradonačelnika Beograda, istorijska odluka za građane koji žive na levoj obali Dunava.

Ugovor sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava biće potpisan u narednim danima, a krajem oktobra bi trebalo da bude raspisan tender za radove, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- To je istorijska odluka za građane na levoj obali Dunava - istakao je Vesić.

On je rekao da će Grad Beograd uzeti kredit od EIB-a u iznosu od 35 miliona evra i da će sam uložiti 13 miliona evra.

- Od EIB-a smo već dobili donaciju od milion evra za projektovanje čitave kanalizacone mreže koja je potpisana u julu. Uspeli smo da završimo posao koji je trajao nekoliko godina - rekao je Vesić.

On je dodao da je izgradnja kanalizacije planirana mnogo duže i nisu samo uzrok bile poplave koje su se nedavno desile, već su one samo ubrzale proces.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će ugovor biti potpisan u narednim danima, kao i da se nada da će krajem oktobra biti raspisan tender za radove.

To znači da ćemo, kako je i obećano građanima na levoj obali Dunava, početkom sledeće godine, sa prvim prolećnim danima početi izgradnju kanalizacije. Nije reč samo o fekalnoj kanalizaciji već i o izgradnji prečistača za preradu otpadnih voda tako da će sva kanalizacija koja sa leve obale ide u Savu i Dunav biti direktno prerađena - objasnio je on.

Vesić je podsetio i da JP "Srbijavode" trenutno na levoj obali Dunava čisti oko 160 kilometara kanala.

- Ovih dana raspisan je i tender za izgradnju doma zdravlja u Borči, tako da će oko 150.000 građana na levoj obali Dunava imati bolje uslove za život. Dobra vest za njih je i da je Srbija pred potpisivanjem ugovora za izgradnju puta Zrenjanin - Beograd u okviru koga će biti uređen Zrenjaninski put koji ide duž leve obale dunava, što će mnogo značiti za građane ovog dela grada - zaključio je Vesić.

#Dunav

#Goran Vesić

#Kanalizacija

'