AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je radove na izgradnji novog Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju, koji bi trebalo da bude završen do 2021. godine.

- Drago mi je da radovi teku predviđenom dinamikom i da ćemo do polovine 2020. godine završiti prvu fazu radova, a da će 2021. Sektor za vanredne situacije dobiti jedan moderan objekat - rekao je Stefanović, istakavši da je ovo jedno od najvećih gradilišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: MUP Republike Srbije

Ministar je objasnio da će Regionalni centar za vanredne situcija biti pre svega trening centar, u kome će vatrogasci kroz obuku sticati neophodna znanja i veštine, kako bi u svakom momentu bili spremni da pravovremeno odgovore i pruže pomoć građanima ovog dela Srbije.

- Drago mi je da napredujemo i da svakoga dana možemo da kažemo da investiramo u sigurnost - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Republike Srbije

On je istakao da će sa ovim centrom, uz nabavku novih vozila i opreme i povećanje kapaciteta u ljudstvu, građani dobiti kvalitetnu podršku vatrogasne službe koja brine o njihovoj bezbednosti.

Prema njegovim rečima, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova odlikuju brzina, efikasnost i posvećenost.

Foto: MUP Republike Srbije

Stefanović se zahavalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi građani bili bezbedni, ali i građevinskim radnicima koji se trude da Regionalni centar bude na vreme završen.

#Nebojša Stefanović

#Vranje

'