AKTUELNO

Stefana Makismovića (17) iz Bajine Bašte brutalno su pretukla osmorica vršnjaka u subotu uveče u ovom gradu, a o ovom se saznalo iz dopisa njegove tetke.

Naime, prema rečima njegove tetke, u subotu oko ponoći u poznatom kafiću u Bajinoj Bašti njega su napala i pretukla osmorica vršnjaka, od kojih su neki punoletni, a Maksimović je tom prilikom zadobio teške telesne povrede po glavi i telu.

- Nakon što je došao na rođendansku žurku, na poziv svog vršnjaka, Maksimović se sa slavljenikom pozdravio, ali su ga nedugo za tim verbalno, a nakon toga i fizički, napala osmorica mladića, koje je na takav čin navela maloletna A.M. (17) iz Bajine Bašte, koja je u gradu poznata kao problematično dete - navodi Katarina Maksimović, tetka pretučenog tinejdžera i dodaje:

- Stefan u gradu važi za primerno, jako kulturno i vaspitano dete i odličan je učenik gimnazije, nikada nije bio sklon incidentima ili porocima, pa dodatno čudi ovakvo ponašanje prema njemu. Brine nas činjenica da je Stefan u nedelju bio u Domu zdravlja, ali da nikakav izveštaj o povredama nije dobio, već mu je rečeno da dođe u ponedeljak, kada će se neke nastale povrede umanjiti, što nas navodi na mišljenje da možda neko namerno želi da zataška ovaj napad na njega. Takođe ni policijski službenici još nisu uzeli izjave o ovom incidentu, iako im je uredno prijavljen od strane zaposlenih u Domu zdravlja. Zbog toga apelujemo na sve relevantne državne organe, nevladine organizacije i sve koji se bave ovom problematikom, da se uključe, kako bi nasilnici bili kažnjeni - navela je Katarina.

Ona kaže i da je potrebno je "ispitati da li su maloletna lica na pomenutom mestu konzumirala alkohol i druge opijate, da li je bilo obezbeđenja lokala i ako jeste, zašto nisu reagovali prilikom napada na Maksimovića."

#Bajina Bašta

#mladić

'