AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se pre nekoliko dana sa izvršnim direktorom za tehničke poslove kompanije "Vansi", koja je preuzela upravljanje beogradskim aerodromom "Nikola Tesla", Nikolasom Brusom kako bi razgovarali o realizaciji projekta koji je deo plana započete koncesije.

Đorđević je rekao da je ovaj projekat od nacionalnog interesa te da je Srbiji izuzetno važno da samu realizaciju koncesije kontinuirano prati.

Kako je istakao prva faza, o kojoj se i razgovaralo na sastanku, podrazumeva izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i proširenju samog aerodroma.

- Naša želja jeste da aerodrom "Nikola Tesla" proširi svoje kapacitete, to je u interesu naše privrede i naših građana, mislim da je to dobro i za našu državu. Svakako "Vansi" je svojom koncesijom i predvideo koncesiju samog aerodroma, a naša želja je, s obzirom da je aerodrom specifičan i zahteva neke bezbednosne mere da to bude na najvišem mogućem nivou - objasnio je Đorđević za Pink i dodao da je na prvom mestu da se svi ti radovi sprovedu kako treba.

- Naša inspekcija će biti stalno na aerodromu, jer pored same bezbednosti i zdravlja radnika koji će raditi na tom projektu, bitno je zbog sigurnosti putnika da sve bude kako treba, tako da želimo da taj projekat uspe, želimo da ne kasne u radovima i želimo da aerodrom "Nikola Tesla" bude ono što smo i predvideli, a to je da bude jedan moderan aerodrom koji već sada ima veliki promet putnika i robe i nadamo se da će se to višestruko povećati i mislim da će to biti odlična stvar za našu državu - smatra on.

Kako dodaje, o radnicima se non-stop brine i da, pored toga, specifičnost aerodroma zahteva da te mere budu na što višem nivou.

#Zoran Đorđević

'