AKTUELNO

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac sa delegacijom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije, boravi u zvaničnoj poseti Vrhovnom narodnom tužilaštvu Narodne Republike Kine po pozivu Vrhovnog narodnog tužioca ove prijateljske zemlje, Zang Juna.

Ova poseta predstavlja rezultat odličnih odnosa koje je Republičko javno tužilaštvo izgradilo sa svoji kolegama iz ove zemlje na osnovu prepoznavanja zajedničkih problema i prioriteta u borbi protiv kriminala, navodi se u saopštenju.

Tokom posete u Pekingu je 22. oktobra potpisan sporazum o saradnji između Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije i Vrhovnog narodnog tužilaštva Narodne Republike Kine, kojim će se ubrzati saradnja između javnih tužilaštava i omogućiti direktna komunikacija između kontakt tačaka koje su određene da zajednički postupaju u predmetima međusobne krivično-pravne tužilačke saradnje.

Kako se navodi u saopštenju, u izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi Vrhovni narodni tužilac Zang Jun je istakao dosadašnje profesionalne rezultate koju su naša tužilaštva ostvarila na polju međunarodne saradnje i pozvao Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac da se u tom duhu nastavi i unapredi borba protiv svih oblika kriminala koji pogađaju naša društva, a posebno onih koji pripadaju savremenim oblicima kao što su novi vidovi ekonomskog i visokotehnoškog kriminala.

Foto: Republičko javno tužilaštvo

Republički javni tužilac je naglasila da su naša tužilaštva spremna da sa svojim kineskim kolegama podele i unaprede iskustva i veštine koje poseduju, posebno imajući u vidu da upravo u ovim oblastima specijalizovana tužilaštva i odeljenja za visokotehnološki kriminal i borbu protiv korupcije Republike Srbije postižu značajne rezultate koji su međunarodno prepoznati i priznati.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je svog kolegu, Vrhovnog narodno tužioca Zang Juna, pozvala u uzvratnu posetu koji poziv je Vrhovni tužilac sa zadovoljstvom prihvatio i koja poseta će se dogoditi u narednom periodu.

#Kina

#Tužilaštvo

'