AKTUELNO

Građani Srbije proteklih dana uživali su u pravom letu. Temperature su išle i do 30 podeoka na skali, a takvo vreme nas očekuje još nedelju dana. A onda stiže jesen, ponegde i zima.

Zahlađenje će u prestonicu stići narednog utorka, kada će se temperatura kretati od sedam do maksimalnih 17 stepeni.

Prema dosadašnjim prognozama, prvo zahlađenje donelo bi prolaznu kišu, jako zahlađenje, a u oblastima preko 700 metara nadmorske visine prolazan sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

- Zahlađenje bi bilo praćeno jakim severnim vetrom na kopnu i olujnom burom na Jadranu. Zatim oko 1.11. stižu prognoze za nov prodor vrlo hladnog vadzuha, ovog puta uz nešto veću šansu ciklogeneze blizu nas. U koliko bi se taj ciklon zaista i formirao i postavio u položaj da ka nama povuče dodatnu količinu hladnog vazduha uz Rusije, sneg bi bio moguć i u nizijama regiona - naveo je Marko Čubrilo, geograf i pasionirani ljubitelj meteorologije.

Foto: Tanjug

Inače, ponedeljak, 21. oktobar, ostaće upamćen kao jedan od najtoplijih u Beogradu od 1926. godine, kada je u prestonici izmereno 26,5 stepeni.

Temperatura od 28 stepeni biće upisana u rekordne u poslednje 93 godine, a pre isto toliko godina zabeležen je i novembarski rekord sa 29,3 stepena.

#Vremenska prognoza

#Zima

'