AKTUELNO

Poznati srpski hirurg i direktor KBC “Dragiša Mišović” Vladimir Đukić imenovan je za člana Američkog koledža hirurga, u nedelju, 27. oktobra 2019. godine, u Moscone Centru u San Francisku, Kalifornija.

Prof. dr Đukić za Pink. rs kaže da je American College of Surgeons najveća i najuticajnija asocijacija hirurga.

"Dve trećine članova American College su iz Amerike, a tek, jedna trećina iz svih ostalih zemalja sveta. Samim tim, mojim članstvom, srpska,hirurgija je postala vidjljivija uz prestižne hirurške klinike Nemačke ,,Engleske, Francuska, Italije", navodi Prof. dr Đukić i dodaje:

"Takođe, moje članstvo u ACS, olakšaće da vrata najvećih,hirurških centara Amerike budu otvorenija za usavršavanje talentovanih srpskih,hirurga", rekao je Prof. dr Đukić. 

Foto: Pink.rs/Privatna arhiva

Prof. dr Vladimir Đukić, koji je sada na funkciji u KBC,“Dragiša Mišović”, tokom svoje karijere, bio je u dva navrata direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije.

Foto: Pink.rs/Privatna arhiva

Autor je i koautor brojnih studija i naučnih radova, a,stručno usavršavanje sticao je na brojnim univerzitetima u inostranstvu, među,kojima se ističu: Med. Hoch, Braunchweig u Hanoveru u Nemačkoj, Tech Univer,,Recht der Issar u Minhenu u Nemačkoj, Imperial College Hammersmith NHS Trust u,Londonu, Velika Britanija, Kings College Hospital u Londonu, Velika Britanija,,New York Sloan Kettering Memorila Cancer Institute, Imperial College, Tokyo,University Hospital. 

Član je Srpskog lekarskog društva od 1983. godine. Za,aktivnog člana Svetskog udruženja hepatobiliopankreatične hirurgije izabran je,1995. godine, a naredne godine postaje član novoosnovanog Evropskog udruženja,digestivnih hirurga EDS. Oženjen, otac troje dece.

Autor: SM

#Vladimir Đukić

'