AKTUELNO

Ako vidi da neko trči ka stanici, on ne zatvara vrata, već čeka. Bez žurbe, sa osmehom na licu i uz poneki savet ovaj vozač svakom građaninu Beograda ulepša dan.

Ljubomir Ljuba Marinković, vozač na liniji 35 svakodnevno brine o bezbednosti naših sugrađana u saobraćaju tako što pažljivo vozi, a ono po čemu je poseban je njegova ljubaznost, pozitivnost i osmeh.

On se na sledeći način obraća svojim putnicima: Molim vas dva mesta za decu na srednjim vratima. Ispred je autobus 48, ako neko hoće da stigne. Jesmo li svi ušli, mogu li da zatvorim vrata? Stiže 25p iza nas, ako neko hoće da uhvati...

Ljuba je postao poznat široj javnosti kada je jedna Beograđanka i putnica GSP-a postavila na društvenu mrežu Fejsbuk objavu o njemu. 

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući to što javnost bruji o njemu Ljuba kaže da je srećan zbog toga i da želi da inspiriše svoje kolege.

- Naravno da mi imponuje, slagao bih kada bih rekao da mi ne imponuje. Sve je to došlo tako spontano i srećan sam zbog toga. Želim da inspirišem kolege, i ne samo kolege vozače, već sve ljude na ovom svetu da sve što rade, rade najbolje što mogu – kazao je Ljuba.

Ljuba se putnicima obraća preko razglasa, uvek sačeka putnike na stanici kako bi svi, izašli i ušli, brine se o tome da trudnice, mala deca, stariji sugrađani i osobe sa invaliditetom uvek imaju gde da sednu. 

Foto: TV Pink Printscreen

 - Trudim se da svima bude udobno i koliko god je potrebno čekam da svi putnici uđu. Meni je najbitnije da bezbedno dovedem putnike na odredište – zaključio je Ljuba.

Ovaj vozač za primer je svima poručio da gledaju pozitivno na život i da šire ljubav.

OTAC ČETVORO DECE

Omiljeni beogradski vozač je sa suprugom Aleksandrom u braku već sedam godina. Otac je trojice dečaka, a četvrto dete je na putu. Nada se da će biti devojčica.

#Beograd

#GSP Beograd

'