AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas otvaranju Paviljona B u Domu „Veternik“, ustanovi za decu i omladinu ometenu u razvoju, čije je renoviranje finansirala Pokrajinska vlada.

Od 2016. godine do danas Pokrajinska vlada je u ovaj dom uložila više od 70,4 miliona dinara.

Predsednik Mirović obišao je i objekat Gerontološkog centra „Novi Sad“ u Futogu za smeštaj odraslih i starijih lica, u čiju je rekonstrukciju Pokrajinska vlada uložila 43 miliona dinara.

Foto: vojvodina.gov.rs

„I danas smo dogovorili nove investicije u ovim domovima, moramo mnogo više pažnje i energije da usmeravamo na objekte socijalne zaštite. Decenijama ova oblast nije bila u prvom planu. Nastavićemo i naredne godine sa još većom podrškom ovim ustanovama, jer su nam socijalna zaštita, obrazovanje i zdravstvo prioriteti“, kazao je predsednik Mirović.

Foto: vojvodina.gov.rs

Kako je dodao, to je oblast u kojoj mora postojati kontinuitet u ulaganju, i zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima biće nastavljena sveobuhvatna rekonstrukcija objekata Gerontološkog centra „Novi Sad“ i Doma „Veternik", gde se za naredne nedelje priprema početak radova ukupne vrednosti 700 miliona dinara.

Mirović je podsetio i na to da je počela rekonstrukcija Gerontološkog centra u Subotici, kao i da je završena projektna dokumentacija za rekonstrukciju Doma u Staroj Moravici.

Foto: vojvodina.gov.rs

Za sledeću godinu, po Mirovićevim rečima, u planu je i rekonstrukcija Doma „Čurug".

Direktorka Gerontološkog centra „Novi Sad“ Slavica Škrbić izjavila je da je posle 55 godina postojanja i rada Gerontološkog centra rekonstruisan objekat u Futogu. Sredstvima Pokrajinske vlade izvedena je rekonstrukcija i ispunjeni su osnovni standardi za pružanje usluga domskog smeštaja.

Direktorka Doma „Veternik“ Ana Vila kazala je da je danas dan napretka te ustanove i prilika da se sagleda šta je urađeno i šta treba da se uradi u narednom periodu kako bi korisnici, njih 500, imali bolje uslove i bolji kvalitet života.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Foto: vojvodina.gov.rs

#Dom Veternik

#Igor Mirović

'