AKTUELNO

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ i u školskoj 2019/2020. godini organizuje „Eko-kviz“ na temu „Prljavo ili čisto-nije isto“, za učesnike od prvog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji Beograda.

Svečano otvaranje šeste sezone „Eko-kviza“ održaće se u petak 29. novembra 2019. godine sa početkom u 9,30 časova u prostorijama direkcije JKP „Gradska čistoća“ u ulici Mije Kovačevića br. 4.

Osnovne škole koje će se takmičiti 29. novembra 2019. godine su OŠ „Živomir Savković“, OŠ „Đura Jakšić“, OŠ „Petar Kočić“ i OŠ „Banović Strahinja“.

Cilj „Eko – kviza“ je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.

Takmičenja će biti održavana petkom u prostorijama direkcije JKP „Gradska čistoća“ u ulici Mije Kovačevića br. 4, Beograd. Ispred svake škole nastupa ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Za najbolje učesnike „Eko-kviza“ JKP „Gradska čistoća“ obezbedilo je vredne nagrade, a najbolja škola predstavljaće grad Beograd na narednom republičkom takmičenju koje će se održati u maju mesecu 2020. godine.

Od ove sezone u saradnji sa izdavačkom kućom Klet, svim učesnicima u Eko kvizu poklonićemo i priručnike o zaštiti životne sredine.

#Eko-kviz

#JKP Gradska Čistoća

'