AKTUELNO

Opština Svilajnac, prošle je godine doživela pavi "bejbi bum", rođene su 154 bebe, deset odsto više nego godinu ranije, a samo u septembru i oktobru rođeno je 30 beba.

Bebama rođenim u septembru i oktobru, među kojima je 18 dečaka i 12 devojčica, prigodne poklone, u Centru za brigu o porodici uručila je zamenica predsednika opštine Dragana Radević.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, izjavio je danas Tanjugu, da su mere populacione politike, ali i poboljšanje sveukupnog kvaliteta života građana, doprineli da građani Svilajnca proširuju svoje porodice.

"Godinama ulažemo u ovo, iz budžeta dajemo novac za prvo, drugo i treće dete u porodici, dajemo poklone za svaku rođenu bebu sa osnovnom kozmetikom i priborom, a nekoliko godina finansiramo i vantelesnu oplodnju. Ipak, najvažnije je stvoriti uslove da se mladi posle završenog školovanja vrate u svoj grad i osnuju porodice", ocenio je Milanović.

On je dodao da briga opštine o natalitetu i porodicama sa decom ne prestaje rođenjem deteta.

"Otvorili smo Centar za brigu o porodici, koji pruža različite vidove podrške, ali i organizuje zdravstvene preglede za decu školskog uzrasta, vežbe ispravljanja deformiteta kičme, logopedske preglede, kreativne radionice, vežbe za trudnice, a sve je besplatno", istakao je Milanović i dodao da je Opština Svilajnac u 12 sela, pri osnovnim školama, otvorila besplatne vrtiće.

#Svilajnac

#bejbi bum

'