AKTUELNO

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“, drugu godinu zaredom, u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu i beogradskim osnovnim školama organizuje novogodišnju edukativno-kreativnu akciju „Upotrebi maštu – pokreni reciklažu“.

U akciji učestvuju učenici od prvog do četvrtog razreda, a njihov zadatak je da naprave novogodišnju jelku od reciklabilnog otpada. Za izradu ove specijalne jelke mogu koristiti sve reciklabilne materijale: plastiku (plastične flaše, čaše, kese i drugi proizvodi od plastike), limenke, papir, karton, tekstil i drvo. Akcija će trajati mesec dana, a 14. januara 2020. godine će biti proglašena najlepša jelka. JKP „Gradska čistoća“ će školi odnosno odeljenju koje napravi najlepšu jelku pokloniti računar, a najkreativniji đaci će dobiti paketiće.

Pored obavljanja osnovnih delatnosti, JKP „Gradska čistoća“ u toku godine sprovodi brojne društveno odgovorne akcije i kampanje, koje su usmerene na podizanje svesti javnosti o značaju i prednostima reciklaže za zaštitu životne sredine. U tom smislu veoma je bitno da deca od malena imaju svest da se reciklabilni otpad i dalje može koristiti, ali i da steknu naviku da takve materijale odvajaju i predaju službama koje se bave prikupljanjem i reciklažom.

JKP „Gradska čistoća“ je ove godine uradilo mnogo na stvaranju uslova za unapređenje procesa primarne selekcije i prikupljanja reciklabilnog otpada u reciklažna postrojenja ovog preduzeća, a brojne aktivnosti i akcije će sprovesti i u narednoj godini.

#Gradska čistoća

'