AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas džudo klub „Žandarmerija“, gde je prisustvovao treningu najmlađih članova kluba.

Ministar je želeo lično da se uveri kako funkcioniše jedan od najtrofejnijih džudo klubova u Srbiji, a nakon treninga uručio je mališanima i novogodišnje paketiće. 

„Veoma sam zadovoljan kako rukovodstvo kluba i treneri rade. Činjenica da imaju više od 120 članova, kao i da svake godine osvajaju brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, najbolje govori o ozbiljnosti ovog kluba. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da pomaže, kako bi mogli da ostvaruju još bolje rezultate u budućnosti“, rekao je Stefanović prilikom posete i poručio da mu je veoma drago što toliko dece trenira džudo. 

Foto: MUP Republike Srbije

Inače, ovaj klub je pod nazivom „Milicionar“ osnovan 1976. godine, a pre 17 godina promenio je ime u džudo klub „Žandarmerija“. U svom sastavu ima više reprezentativaca Srbije i osam puta su bili državni prvaci.

U 2019. godini osvojili su titulu prvaka Prve lige Srbije, sedam medalja na državnim prvenstvima, kao i tri na međunarodnim takmičenjima. U mlađim kategorijama ove godine osvojili su više od 150 medalja. Džudo klub „Žandarmerija“ je u svojoj istoriji imao i takmičare na olimpijskim igrama, brojne osvajače svetskih i evropskih medalja, a oni su i policijski prvaci Evrope. 

Foto: MUP Republike Srbije

U poseti džudo klubu „Žandarmerija“ sa ministrom su bili i direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik ministra Katarina Tomašević i komandant Žandarmerije i predsednik džudo kluba Dejan Luković.  Video materijal možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova.

#Nebojša Stefanović

'