AKTUELNO

Policija, rodjaci i prijatelji već četvrti dan tragaju za Monikom Karimanović (12) iz Suvog Dola kraj Niša koja je nestala na putu do škole u Brzom Brodu.Majka devojčice Aleksandra Karimanović kazala je agenciji Beta da od petka, kada je oko 7.20 krenula ka školi, od njenog deteta nema ni "traga ni glasa".

Ona je kazala da je do danas dobila više poziva iz različitih mesta o tome da je devojčica vidjena, ali svi su bili lažni.

"Javili su nam da je navodno viđena u Beogradu kako prosi, pa onda da je vidjena u drugom gradu. Policija je proverila sve te pozive i svi su bili lažni. Očajni smo, već četvrti dan ne znamo šta je sa našim detetom", jecajući je kazala Karimanović.

Poslednji put, dodala je, njena ćerka vidjena je u Brzom Brodu, na putu do škole, na mestu koje je oko 500 metara udaljeno od kuće.

"Policija nam je pokazala snimak sa kamere koja se nalazi na jednoj od zgrada na ulazu u Brzi Brod. Monika je tu prošla, a za njom je prošao jedan beli automobil. Policija je proverila taj automobil, ali nema nikakve veze sa njom", izjavila je Karimanović.

Ona je istakla da je policija pretražila taj deo grada, ali da nije uspela da pronadje nikakav trag.

"Molimo, preklinjemo, da se u potragu uključi policija u čitavoj zemlji i Interpol. Plašimo se da nije odvedena negde preko granice. Puno je vremena prošlo od kako je nestala, mogli su za ovo vreme da je odvedu u inostranstvo", rekla je Karimanović.

Kako je kazala Karimanović, porodica je sasvim sigurna da je devojčica oteta, jer se radi o dobrom i povučenom detetu koje nigde ne bi otišlo samovoljno.

Foto: Pink.rs

"Ne možemo da shvatimo da neko može da bude tako zao da nam uzme dete. Želimo samo da nam se živa vrati, jedino to. Užasno se plašimo da nije ubijena, da nije prodata zbog unutrašnjih organa ili kao belo roblje", izjavila je Karimanović.

Rodbina nestale devojčice pretražila je sva romska naselja u Nišu i nastavila potragu u drugim mestima pored Niša.

Rodjak nestale devojčice Muharem Muja Alijević rekao je agenciji Beta da će rodbina zatražiti i pomoć Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

"Verujem da ćemo pronaći dete. To nije ekser da ga staviš u džep", rekao je Alijević.

Niškoj policiji u potrazi za nestalom devojčicom jutros su se priključili i pripadnici žandarmerije i njih oko 200 pretražuje priobalje Nišave i napuštene vikendice u niškom kraju.

Policija je pozvala sve koji imaju bilo kakvu informaciju o devojčici da se jave na telefona 018/ 522-982.

Devojčica je visoka oko 170 centimetara, crne kose i tamnih očiju. Na sebi ima belu bluzu, crnu jaknu i crne pantalone, siv šal i roze patike.

#Niš

#Potraga

#devojčica

'