AKTUELNO

Do najluđe noći ostalo je još svega nedelju dana, pa je većina građana koji žele da u 2020. godinu uplove uz bogatu trpezu i muziku u nekom klubu, restoranu ili hotelu već uveliko rezervisala mesto.

Cene dočeka Nove godine u Srbiji raznolike su i kreću se od 500 dinara po stolici u kafićim,a do 160 evra po osobi za večeru u luksuznim hotelima u većim gradovima i na planinama.

U Beogradu je najjeftiniji doček u klubovima i na splavovima i kreće se u proseku oko 30 evra po osobi, zatim slede restorani, gde će vas novogodišnje veče uz muziku i hranu koštati oko 50 evra, dok će oni koji ne žale para za luksuzne hotele za tu priliku morati da izdvoje između 60 i 140 evra.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Osim od ranga hotela, cena zavisi i od mesta stola u svečanoj sali, pa tako mesta najbliža muzici koštaju i po 20 evra više po osobi. Onima kojima je to preskupo Novu godinu mogu dočekati na Trgu Nikole Pašića, gde će u najluđoj noći biti priređen bogat muzički program.

Za razliku od Beograđana, Novosađani će na Trgu slobode besplatno đuskati uz Bajagu, dok ulaz na novogodišnju žurku u nekom od klubova, kafana, restorana ili pabova košta najmanje 15 evra.

Foto: Pink.rs

Za ljude s debljim novčanikom, koji tu noć žele da provedu u većem glamuru i luksuzu, doček u novom elitnom novosadskom hotelu za dve osobe sa prenoćištem košta od 420 do 620 evra.

PLANINE DRŽE CENU

Ljubitelji planine koji će Novu godinu dočekati na Kopaoniku za novogodišnju večeru moraće da izdvoje najmanje 35 evra po osobi, dok u luksuznim apartmanima noć košta i do 130 evra. Karte za svečanu večeru za doček i muzički program za doček i reprizu u luksuznim hotelima košta i do 160 evra. Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, gosti planine Novu godinu dočekaće uz koncert Miroslava Ilića i trubače Igora Mitrića iz Sirogojna, a kuvano vino i rakija služiće se na više lokacija na trgu.

Doček nove 2020. godine u Nišu i okolini košta od 30 do 100 evra. U nekim poznatijim kafićima i klubovima cena je 30 evra uz di-džejeve, a cena ide i do 100 evra u hotelskim restoranima, gde će mnogi da provedu najluđu noć uz orkestre zabavne i narodne muzike. U niškim kafanama najluđa noć se može provesti za 5.000 dinara, dok će na Trgu kralja Milana pevati Željko Samardžić.

Foto: Burst

Na centralnom gradskom trgu u Kraljevu i u Vrnjačkoj Banji, na poznatoj Promenadi, ove godine neće biti organizovanog dočeka nove 2020. godine, a cena dočeka u kraljevačkim i vrnjačkim restoranima i hotelima, u zavisnosti od objekta i novogodišnjeg menija, kreće se od 25 do 60 evra po osobi.

Kafići u centru Kraljeva koji imaju organizovan doček ulaz naplaćuju po stolici od 500 do 700 dinara, dok se piće naknadno plaća. Pojedini vlasnici restorana imaju posebne popuste za pripadnice nežnijeg pola, pa dame plaćaju za trećinu manje novca.

#Doček

#Nova godina

#Novac

'