AKTUELNO

Danas se navršavaju dve godine od ubistva Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda"

Bogdan Ivanović došao je na grob svog oca, koji je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beograd. U Aleji je na pomen došao veliki broj ljudi koji su došli da odaju počast ubijenom lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda"

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

Udovica Olivera Ivanovica nije se pojavila na grobu ubijenog supruga zajedno sa sinom Bogdanom! Za Pink.rs je otkrila pravi razlog takve odluke!

- Ne bih da komentarišem. Poslala sam svoje dete da bude sа svojom porodicom na grobu svog oca, tamo gde pripada. Ja ću posetiti sama grob i mog Olivera, jer smatram da tako treba - rekla je Milena Ivanović za Pink.rs

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

- Hvala ti Olivere za divan lik koji si nam ostavio, to je jedan hrišćanski lik. Tako se rodoljub i onaj koji voli svoju otadžbinu ponaša - rekao je protojerej Stojadin Pavlović.

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

Ovim povodom, ranije danas, organizovan je i pomen u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

U Hram je stigla i predsedica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je u razgovoru sa novinarima prokomentarisala pripremno ročište optuženima za ubistvo Ivanovića koje je odloženo je za 11. februar, jer nova optužnica koju je dostavio tužilac nije prevedena na srpski jezik.

- Ne očekujemo pravično suđenje, optužnica je za mene farsa, dokazi su kontradikotrni, ali mi ćemo pričati o tome - rekla je Brnabić naglašavajući da je su za Srbiju važni mir i stabilnost i da će Vlada Srbije dati sve od sebe da to i očuva.

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

Upitana da li ima bilo kakve informacije dokle se stiglo sa istragom srpskih organa, ona je rekla da ima određena saznanja, ali da o tome ne može da govori, jer je situacija na KIM takva da ponovo ni zaštićeni svedoci Specijalnog suda nisu zaštićeni i da se njihova ubistva ne mogu sprečiti.

- Ne mogu u ovom trenutku ni o čemu da poričam na tu temi, zato što bilo šta što kažemo može da ugrozi i ljude i istragu, koju vodimo vezanih ruku od strane privremenih institucija i međunarodnih institucija na KiM - navela je ona.

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

Među brojnim okupljenima bili su građani koji su želeli da odaju počast, ali i veliki broj zvaničnika Vlade Srbije.

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

Video: Pink.rs/Č. Nikolić

U ime porodice, episkop Stefan zahvalio je svima koji su došli da odaju poštu Oliveru Ivanoviću, uz poruku da služenje današnjeg pomena pokazuje "da ne zaboravljamo naše ljude i da ih nikada nećemo zaboraviti".

Video: Pink.rs/Č. Nikolić

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Liturgiji su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, advokat Toma Fila, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, te ministar privrede Goran Knežević.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, u 8.15 sati ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.Dvogodišnji pomen ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održan i u Kosovskoj Mitrovici u 10 sati na mestu njegovog ubistva, ispred prostorija njegove stranke.

Da podsetimo, Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, u 8 i15 sati ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni. Dvogodišnji pomen ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održan i u Kosovskoj Mitrovici u 10 sati na mestu njegovog ubistva, ispred prostorija njegove stranke.

Autor: J.S./Č.N

#Milena Ivanović

'