AKTUELNO

Paljenjem sveća i polaganjem venaca, prijatelji, stranačke kolege i predstavnici Srpske liste obeležili su danas u Severnoj Mitrovici dve godine od ubistva lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića uz poruku da će istrajati da se nalogodavci i počinioci izvedu pred lice pravde.

Ispred stranačkih prostorija, na mestu gde je sa leđa ubijen Oliver Ivanović, još jednom je postavljeno pitanje ko je i po čijem nalogu izvršio taj zločin.

„Ja mogu samo sa ovog mesta danas, posle dve godine, da poručim da ćemo svi zajedno raditi na tome da se to ubistvo rasvetli i da se pravi nalogodavci i ubice izvedu pred lice pravde. Tako jasnu poruku smo i jutros dobili od Vlade Republike Srbije da ćemo zajedno raditi na tome i istrajaćemo na kraju u tome da se pravi ubica mora izvesti pred lice pravde“, rekla je potpredsednik GI SDP Ksenija Božović.

Foto: kosovo-online.com

Božović je ponovila da optužnica koja je podignuta protiv šestoro Srba govori o radu institucija Kosova i da se njihova ozbiljnost videla već na prvom ročištu 30. decembra. Ponovila je da svi znaju da najbliža saradnica i sekretarica Olivera Ivanovića, Silvana Arsović nije kriva.

Foto: kosovo-online.com

„Neko očigledno treba da odgovara i oni idu ka tome, ali mi ćemo istrajati i Silvana Arsović će na kraju dokazati svoju nevinost, a pravi krivac mora da odgovara“, rekla je Božović.

Počast ubijenom Oliveru Ivanoviću odali su i predstavnici Srpske liste, a predsednik Goran Rakić je uputio apel nadležnim kosovskim institucijama, pre svega sudu i tužilaštvu, da što pre otkriju ubicu.

„Mi ćemo koliko danas poslati pismo međunarodnoj zajednici i pozvati ih da se i oni uključe i pošalju svoj istražni tim kako bi pomogli Prištini, ako ona već nije u stanju ili neće da otkrije počinioce. Tražićemo od međunarodne zajednice da se uključe u dalji istražni tok. Još jednom poručujemo svima da nećemo odustati i tražićemo dok se god ne otkriju nalogodavci i ubice“, rekao je Rakić.

Foto: kosovo-online.com

Nešto kasnije, počast Ivanoviću odala je i njegova prva supruga Marina, koja se u ime porodice zahvalila svima koji su došli danas, ali i koji svakodnevno postavljaju pitanje ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića.

"Hvala svima, a mi ćemo dok smo živi tražiti istinu", Ivanović.

#Oliver Ivanović

#Pomen

#Sverna Mitrovica

'