AKTUELNO

Predrag Jeremić, glavni i odgovorni urednik portala Embargo, povodom likvidacije članova škaljarskog klana u Atini, kaže da se usavršila brutalnost egzekucija i da se više ne bira ni način, ni vreme, ni mesto ubistva.

Jeremić kaže da se očigledno cilja na mete zbog kojih je neko nekog angažovao, ili je u pitanju neki suprotan klan.

- Znam iz perioda devedesetih da su se neke žrtve pratile mesecima, čekao se pogodan momenat i izbegavalo se da se to obavi pred članovima porodice, pa čak i pred prijateljima ili slučajnim prolaznicima – kazao je Jeremić u emisiji Pravac autora i voditelja Aleksandra Vasića.

Foto: Printscreen YouTube/OneTV

Jeremić kaže da su likvidacije danas postale mnogo surovije, krvavije i brutalnije.

- Izgleda da niko više nema strpljenje kada krene u takvu vrstu obračuna i da ne biraju ni mesto ni vreme. Ovo što se desilo u atinskom restoranu je i za njihove i za evropske uslove nešto nesvakidašnje, brutalno. To je mnogo brutalnije nego što je ranije bilo – naveo je Jeremić i dodao da je dobro što je država preduzela neke mere i što su takva ubistva sada dislocirana iz Beograda i Srbije.

Jeremić kaže da za razliku od perioda iz devedesetih sada postoje momci sa ulice koji se bave nezakonitim poslovima, a koji ne vole publicitet.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne vole medijsku promociju i nisu prepoznatljivi ljudima. To je sa jedne strane problem. Sa druge strane, teži je problem istraga. Beograd mnoge priče zna ko je koga ubio, međutim, doći do dokaza za sud je teško. Svedoci se povlače, to je jedan problem – ocenio je Jeremić.

Božidar Spasić, nekadašnji operativac Državne bezbednosti, kaže da se je ubistvo u Atini obračun koji je nastavak talasa obračuna.

- Radi se o državljanima Crne Gore koji su u jednom momentu, kada su krenuli totalni obračuni, mislili da im je Beograd sigurna kuća. Tada su srpske vlasti napravile spisak ko može, a ko ne da uđe u Srbiju i na taj način Srbija je delimično, jer oni imaju mnogo lažnih isprava, izmestila te događaje – rekao je Spasić i dodao da su ta lica tempirane bombe.

Foto: TV Pink Printscreen

Spasić kaže da činjenica da se ubistva dešavaju pred ženama i decom govori o jednom vidu brutalnosti.

Kako kaže, kriminalci za kojima su raspisane poternice ponašaju se mnogo opreznije nego oni za kojima nije.

#Atina

#Božidar Spasić

#Likvidacija

#Predrag Jeremić

'