AKTUELNO

U glavnom gradu su se tokom noći dogodile četiri saobraćajne nezgode.

Tokom noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su povređene četiri osobe, rekla je za Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U nezgodi koja se dogodila oko 19:30 u Ulici Kneza Višeslava, povređena je žena od 30 godina i dete od godinu danata i njih su sa povredama lakše prirode prevezli u Urgentni centar.

U saobrtaćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 7 sati na Ibarskoj magistrali u smeru ka gradu, kod isključenja za "Garden centar" povređene su dve osobe, muškarac (38)  i žena (47). Oni su sa ortopedskmi povredama pvrevezeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je noćas imala ukupno 107 intervencija od kojih 14 na javnom mestu, a za pomoć su se od hroničnih bolesnika najviše javljali astmatičari i hipertoničari, navela je Macura.

Juče su ekipe hitne pomoći intervenisale 151 put, od kojih 43 puta na javnom mestu, dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo težih povreda, i jedan pad sa visine.

Macura savetuje svim hroničnim bolesnicima, naročito astmatičarima i hipertoničarima, da se odmore ako su imali tešku noć. - Hipertoničari ne smeju da prekidaju svoju redovnu terapiju, ona mora da se uzima tokom celog života - rekla je Macurta i naglasila da ovih dana treba izlaziti od 11 do 16 časova, jer je tada najtoplije.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'