AKTUELNO

"Borba" je oduvek bila simbol istine, borbe za slobodu i lepe reči, izjavio je gradonačelnik Beograda na proslavi 98. godišnjice od osnivanja ovog lista.

U Starom dvoru danas je obeležena 98. godišnjice od osnivanja lista „Borba“, te najavljen početak novog mesečnika „Borba“ koji će se baviti pretežno kulturom, a gradonačelnik Zoran Radojičić kazao je da je taj list uvek bio simbol istine, borbe za slobodu i lepe reči.

Foto: Beograd.rs

Podsetio je da su za „Borbu“ pisali Andrić, Crnjanski, Selenić, Ćosić i mnogi drugi, a da ne bi trebalo zaboraviti da su iz „Borbe“ na neki način nastali Atelje 212, Radio Studio B, Večernje novosti, dečiji časopis „Kekec“, a to sve, kazao je, govori da je „Borba“ bila stub srpske kulture i više od novine, čiji je glavni cilj informisanje.

Kako je ocenio, danas je na ceni „instant informacija“, brza informacija, koja skreće pažnju pod pritiskom tiraža i čitanosti. Zbog toga je, dodao je, važno da „Borba” sa svojom tradicijom dugom 98 godina i drugačijim sistemom vrednosti i dalje bude čuvar srpske kulture.

Foto: Beograd.rs

- Srećan sam zato što posle 12 godina pauze Borba ponovo stiže pred čitaoce, doduše kao mesečnik. Ponovo pokrenuta Borba baviće se kulturom, umetnošću, promocijom turizma, što su veoma važne stvari za očuvanje našeg identiteta - kazao je Radojičić i čestitao svima koji su radili u „Borbi“, ali i svima koji sada rade na njenom ponovnom pokretanju poželevši im uspeh.

Foto: Beograd.rs

U okviru svečanosti dodeljene su i zahvalnice istaknutim ljudima, između ostalih modnoj kreatorki Suzani Perić i Brankici Simanić, direktorki Privredne komore Srbije.

Foto: Pink.rs

Okupljenima se obratio i direktor „Borbe“ i predsednik Organizacionog odbora za proslavu 98. godišnjice Andrija Jorgić, koji je gradonačelniku uručio zahvalnicu namenjenu Gradu Beogradu za uspešnu i dugogodišnju saradnju.

Foto: Beograd.rs

On je naveo da će časopis koji su pokrenuli biti fokusiran na kulturu, turizam, modu, kao i na mnoge druge stvari kojih, kaže, nema dovoljno u domaćim medijima.

#List "Borba

#Stari dvor

#godišnjica

'