AKTUELNO

Mladić iz Niša "evakuisan je sa kruzera, zajedno sa još jednim sunarodnikom i smešten je u blizini Nagoje, potvrdio je za medije jedan od njegovih rođaka.

M. T. (30) iz Niša koji je zaražen korona virusom je danas evakuisan sa kruzera "Diamond princess" koji je usidren u luci Jokohama u Japanu, rekao je za medije mladićev rođak. On i još jedan državljanin Srbije, S. O. (29), takođe oboleo, su prebačeni u medicinsku ustanovu kod Nagoje.

Prema rečima ovog rođaka, on je danas pričao s mladićem telefonom, koji je rekao da je na četiri testiranja bio negativan, a tek na petom pozitivan.

- Vrlo je zadovoljan smeštajem u toj ustanovi. Uslovi su dobri i imaju sve što im treba. On je pozitivan, dobro se oseća, bez obzira što ne zna koliko će dugo biti tamo. Raspoložen je, druži se sa drugim ljudima u toj ustanovi - dodaje rođak i napominje da mladić ne daje nikakav povod za brigu.

Foto: Tanjug AP/Vincent Yu

Bezbedniji je tamo

Prema rečima ovog rođaka, cela porodica je bila mnogo zabrinuta dok je mladić bio na brodu, ali su sada mnogo mirniji, jer je bezbedniji u toj ustanovi.

Mladić je, prema rođakovim rečima, dva meseca je kao konobar radio na brodu, a trebalo je da ostane šest meseci. Ovo mu je već šesta sezona.

Kako kaže rođak, on je mlad i zdrav, tako da ne strahuju za njega.

- Smeštaj nije karantinskog tipa, sobe su kvalitetne i svi se slobodno kreću, po sobama, ali ne mogu da napuštaju ustanovu - kaže rođak.

Prema rođakovim rečima, mladiću su poslali Bibliju, koju je tražio.

#Srbin

#koronavirus

#zaraženi

'