AKTUELNO

Beogradski maraton saopštio je danas da podržava stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko mogućeg odlaganja 33. BGD maratona zbog koronavirusa i velikog broja gostiju iz inostranstva.

Kako se ističe, u vanrednim situacijama, u slučaju eventualnog širenja zaraze korona virusom, primenjuju se vanredne mere, i Beogradski maraton će u potpunosti sarađivati sa predstavnicima vlasti i nadležnih službi u najboljem interesu naše zemlje i njenih građana.

Vučić je na konferenciji za novinare, upitan da li će zbog širenja koronavirusa biti otkazani veliki događaji, poput predizbornih skupova, rekao da "neće biti otkazani izbori", kao ni veliki skupovi i utakmice, a da se jedino razmišlja o velikim događajima na koje dolaze ljudi iz inostranstva.

-Jedino razmišljamo šta ćemo sa Beogradskim maratonom (koji se održava u aprilu), ali i o tome ćemo doneti odluku na vreme - rekao je Vučić.

-Beogradski maraton je u svakom trenutku spreman da pomogne i stavi se na raspolaganje i državnim organima i gradu Beogradu u funkciji zaštite zdravlja kako naših građana, tako i učesnika trka koje organizujemo - kaže se u saopstenju.

Beogradski maraton navodi da je integralni deo našeg društva već više od tri decenije i kao takav spreman da ponese svoj deo tereta u ovoj, po naše društvo osetljivoj situaciji.

Naredni, 33.Beogradski maraton zakazan je za 26. april.

#Beogradski maraton

'