AKTUELNO

Oboleli muškarac (43) nalazi se u bolnici u Subotici.

U Opštoj bolnici u Subotici, gde je u izolaciji smešten muškarac kod koga je registrovan koronavirus, zabranjene su posete.

Ta mera uvedena je preventivno još pre mesec i po dana. Ispred bolnice moguće je videti da građani nose maske na licu, kao i osoblje bolnice. Novinarskim ekipama nije dozvoljen ulazak u bolnicu.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac zaražen koronavirusom rodom je iz Bačke Topole i najpre se u tamošnji dom zdravlja javio na pregled.

Nezvanično, bavi se privatnim biznisom, a nedavno mu je u poseti bila delegacija iz Italije.

Inače, što se tiče preventivnih mera u drugim javnim ustanovama, zdravstvenim, obrazovnim u Subotici, zasad nije poznato da li će biti uvedene.

Foto: Pixabay.com/TheDigitalArtist

Još uvek nije poznato da li će biti otkazana javna okupljanja u ovom gradu, kao što je slučaj, recimo, u Novom Sadu, gde je zbog korona virusa otkazan Novosadski onkološki kongres, koji je trebalo da bude održan od 12. do 14. marta, a pre toga i Međunarodni predolimpijski turnir u basketu, takođe.

Subotičani sa kojima je razgovarala ekipa Tanjuga kažu da nisu uplašeni, a ima onih koji napominju da će svakako biti obazriviji i još odgovorniji prema sebi i svom zdravlju.

Od jutros je potražnja za maskama i dezinfekcionim sredstvima, kažu u apotekama, velika.

#Subotica

#koronavirus

'