AKTUELNO

Na kruzeru "Grand prinses" kod San Franciska, na kojem je 3.400 putnika i članova posade, potvrđeno je da je 21 osoba zaražena korona virusom, među kojima je i jedan državljanin Srbije, član posade, što je za Javni servis potvrdila majka obolelog.

"On je tri dana bio bolestan, rekao je svom supervizoru da mu nije dobro, ali ovaj mu nije dozvolio, mislio je da neche da radi. Kazze, prehladio sam se, ussi su mi zapušene, imam temperaturu, malaksao sam, ali moram da radim. Onda je tek po podne otissao kod lekara, a oni su ga odmah izolovali", rekla je ona.

Kako je dodala, doktorka je dossla, pregledala ga i rekla da zna da ima korona virus.

"On je u izolaciji, ne zna ni ko je zarazzen ni ssta se dešava, ne sme da izadje, hrana mu se donosi ispred vrata. Rekla je doktorka da ne piju nikakve lekove, da se taj virus povlacci sam od sebe kao i ovaj grip, da che samo biti u karantinu u nekoj lokalnoj bolnici 14 dana", ispričala je majka obolelog.

Kruzeru je zabranjeno da pristane u San Francisko, a helikopterima američke Nacionalne garde dostavljeni su paketi sa testovima na virus.Kod 60 do sada testiranih putnika i članova posade, infekcija je utvrdjena kod 21.

#koronavirus

'