AKTUELNO

NJ.K.V. Princeza Katarina donirala je 8 defibrilatora u vrednosti višoj od 41,000 evra bolnicama u Srbiji.

Defibrilatori stižu u srpske bolnice u pravo vreme, kada se Srbija bori sa opakim COVID-19 virusom, jer su defibrilatori ključni u borbi za život kardiovaskularnih pacijenata, koji najteže podnose ovaj virus.

“Nemamo pravo da zaboravimo potrebe naših bolnica i podršku onima kojima je pomoć takođe potrebna zbog situacije sa virusom koji nam svima preti. Ovi defibrilatori su od neprocenjive važnosti za bolnice u Srbiji, jer su upravo ti aparati, dokazano, mnogo puta spasili živote ljudima. Srećna sam što će devet bolnica u Srbiji dobiti preko potrebne defibrilatore i nastaviti da spašava živote”, istakla je Princeza.

Donacija za defibrilatore prikupljena je na dobrotvornom događaju u Nijagara Folsu u Kanadi oktobra prošle godine. Dobrotvorna večera „Neka naša srca kucaju kao jedno u znak podrške nabavke preko potrebnih defibrilatora za bolnice širom Srbije“ organizovala je porodica Jerić, zajedno sa upravnim odborom humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina.

Nj.K.V. Princeza Katarina donirala je bolnicama u Srbiji najsavremenije defibrilatore “Defigard 4000” brenda “Schiller”.

Bolnice koje su dobile defibrilatore su:

ZC Vranje
OB Smederevo
OB Kikinda
OB Čuprija
OB Valjevo
OB Leskovac
OB Kruševac
OB Loznica

#Defibrilatori

#Nj.K.V. Princeza Katarina

'