AKTUELNO

Deci treba objasniti da je 'učenje na daljinu' podjednako ozbiljno i važno kao i učenje u školskim klupama, a roditelji su ti koji treba da naprave razliku između vremena za učenje i vremena za igru, rekao je za televiziju Pink, psihoterapeut dr Zoran Milivojević.

Dr Milivojević je rekao da deca ovo sve doživljavaju kao raspust, da je njima teško da shvate da je ovo nešto ozbiljno, da tako ističe da roditelji takođe moraju da se postave ozbiljno.

Foto: TV Pink Printscreen

“Možda je bolje da se deca obuku normalno, da ne budu u pidžamama, jer onda dete nekako drugačije doživi tu situaciju neozbiljno”, rekao je Milivojević i istakao da će veliki problem biti dosada.

Kako kaže, deca vole da se druže sa drugom decom, to je dobro za njihov razvoj, a ovde je, dodaje međusobno komuniciranje ograničeno.

Foto: Pixabay.com

“Veliki teret je pao na roditelje koji treba da budu i drugari i učitelji i oni koji disciplinuju. Biće tu još nekih vrsta izazova za njih”, rekao je Milivojević.

Kako kaže, biće izazov za roditelje ako ovo sve potraje, i dodaje da je najbolje da roditelji postave nekakve vremenske granice od kad do kad se prati nastava, a kada je vreme za igru.

#Roditelji

#koronavirus

'