AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je obišla volonterski centar na Vračaru i poručila da je u prevazilaženju novonastale situacije sa korona virusom ključna podrška koju svi zajedno kao društvo pružamo našim najstarijim sugrađanima.

Brnabić je rekla da volonterski centri rade širom Srbije i dodala da će u narednim danima posetiti nekoliko njih, da bi se, kako kaže, uverila da ima dovoljno telefonskih linija i da u centrima sve radi kako treba.is

 "Najstariji sugrađani, penzioneri zaista mogu da nam kažu kako možemo da im pomognemo i drago mi je što su naši volonteri otvoreni za svaku pomoć, od kupovine i dostave lekova i hrane do šetnje kućnih ljubimaca", poručila je premijerka.

Istakla je da će volonterske akcije biti dodatno proširene i poslala poruku svim starijim sugrađanima da budu dobro i da imaju na koga da se oslone.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da u 17 volonterskih centara, koji se nalaze u centrima svih beogradskih opština danas radi oko 550 volontera, koji odgovaraju na pozive najstarijih sugrađana i pomažu im da dobiju ono što im je najpotrebnije.

 "Juče smo imali oko 1.700 poziva u naših 17 volonterskih centara, od toga 330 izlazaka na teren, a danas se taj broj četiri puta uvećao, tako da ćemo i narednih dana imati još više poziva i bićemo još spremniji", rekao je Vesić. 

On je dodao da će svi građani Beograda, uz poštansko sanduče dobiti obaveštenja o volonterskim centrima, o tome kakve usluge oni nude i na koje telefone mogu da se jave.

-Želimo da pokažemo da nijedan naš najstariji sugrađanin, a ima ih 406. 000 u Beogradu, ne sme ostati sam i da ćemo zajedno sa njima proći kroz ovu krizu - napomenuo je Vesić. 

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković istakao je da ta opština ima veliki broj starijih ljudi i dodao da se od danas krenulo u razmatranje uvođenja novih kol linija.

 "Od petka smo krenuli sa 24 linije da radimo, imali smo preko 1. 200 poziva, juče smo imali 241 izlazak na teren, danas preko 400, i veliki broj volontera je priijavljen“, kazao je Nedeljković.

#Ana Brnabić

'