AKTUELNO

Crkva i vernici u Beogradu su danas na liturgiji, na Mladence, poštovali mere Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa, tako što su stajali ispred hramova i ulazili unutra smenjujući se po pet ljudi.

Patrijarh SPC Irinej u dopisu je naložio sveštenstvu da se sav bogoslužbeni i parohijski život saobrazi odlukama Vlade Srbije o zabrani okupljanja više od petoro lica na jednom mestu i drugim preventivnim merama koje treba da doprinesu sprečavanu širenja virusa korona.

- Istovremeno ih pozivamo da na svaki mogući i dozvoljeni način vode duhovnu brigu o parohijanima koji su im povereni - navedeno je u dopisu za Arhiepiskopiju begoradsko-karlovačku.

U Sabornoj crkvi vernici su slušali liturgiju i molili se ispred hrama držeći odstojanje, a pojedini su nosili maske.

Snimatelju Tanjuga su rekli na ulazu u crkvu da mora da stavi zaštitnu masku. Tokom pričešća vernici su se smenjivali u crkvi, a bilo je i dosta mladih ljudi sa decom.

U Crkvi Svetog Nikole u Višnjici sveštenstvo i vernici su se, takođe, pridržavali mera vlade i u deo crkve gde stoji narod nije ulazilo više od po pet vernika. U višnjičkoj crkvi sveštenik je pričestio vernike ispred hrama.

#SPC

#koronavirus

'