AKTUELNO

Promene temperature u Srbiji stvoriće uslove za snežne nanose i smetove.

Nakon naglog pada temperature za čak 20 stepeni koje nas je danas sve iznenadilo, u Srbiji će narednih dana biti i dalje oblačno i još hladnije sa susnežicom i snegom, a očekuje se i formiranje snežnog pokrivača. 

U nižim predelima očekuje se formiranje manjeg, a u brdsko-planinskim predelima i većeg snežnog pokrivača. Od utorka će duvati i pojačan istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima.

Od utorka će duvati i jak istočni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima. U četvrtak toplije, temperatura u porastu.

Iako se svi radujemo suncu i jedva čekamo lepo i toplo vreme, za koje se smatra da bi pomoglo u sprečavanju širenja koronavirusa, bolesti sa kojim se trenutno bori ceo svet, građani Srbije će ipak morati malo da se strpe i pokažu još veći nivo svesti i discipline.

S obzirom da je na snazi vanredno stanje u Srbiji, ostanak kod kuće u toplom, možda je najbolji savet kako zbog vremena koje nas čeka, tako i zbog zdravlja kako ličnog, tako i svih nas.

#Prognoza

#Sneg

'