AKTUELNO

Kao odgovor na poziv predsednika Srbije, kompanija za građenje, remont i održavanje pruga "ZGOP" iz Novog Sada, koja je od 2017. godine u vlasništvu kazahstanske kompanije "Integra Construction KZ", donela je odluku da uplati tri miliona dinara u Fond za borbu protiv virusa COVID-19.

Aleksandar Vučić je 21. marta tokom svog obraćanja pozvao kompanije da se solidarišu sa državom u borbi protiv epidemije virusa korona, i kazahstanski investitor se odazvao pozivu predsednika države.

S obzirom na specifičnost širenja virusa COVID-19, izdvojena sredstva biće usmerena za nabavku medicinskih maski i potrebne opreme, kao i za pomoć socijalno ugroženim grupama.

Po mišljenju ambasadora Kazahstana u Srbiji Gabita Sizdikbekova upravo u ove teške trenutke za sve nas važno je pokazati solidarnost.

- Dužnost je i velika čast pružiti bratskom narodu Srbije pomoć, u okviru naših mogućnosti, kada je ona potrebna - naglasio je ambasador Kazahstana.

Kazahstanski biznis, koji počinje da se aktivno razvija u Srbiji, demonstrira dostojno primer uzajamne pomoći i podrške.

#Kazahstan

#Zastava

'