AKTUELNO

Jutarnja temperatura od 1 do 6 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će biti vetrovito i toplije. Na severu pretežno sunčano, tokom dana povremeno uz umerenu oblacnost. U ostalim krajevima umereno, a na jugu i potpuno oblačno, tek ponegde sa kratkotrajnom kisom, na visokim planinama sa snegom.

Vetar umeren i jak istocni, u oblasti Homolja sa udarima olujne jacine,uvece u slabljenju. Jutarnja temperatura od 1 do 6 C, najviša dnevna od 10 C na jugu do 16 C na severu zemlje, saoštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu pomenljivo oblačno sa periodima sunčanog vremena, vetrovito i toplije. Duvaće umeren i jak istočni vetar, uveče u daljem slabljenju. Jutarnja temperatura od 4 do 6 C, najvisa dnevna oko 13 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana - do 3. aprila:

Za vikend promenljivo, toplije i u većini mesta suvo - u subotu na jugu, a u nedelju i u zapadnim i centralnim krajevima zemlje reda pojava kratkotrajne kiše. U ponedeljak postepeno naoblačenje sa severa i zapada, mestimično s kišom, pojačanim severnim vetrom, a posle podne i uvece i padomtemperature, pa ce na visim planinama kisa preci u sneg.

U utorak umereno do potpuno oblačno i hladnije, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimicno kisa, na planinama sneg. Pocetkom aprila suvo uz porast dnevne temperature, a krajem perioda ocekuje se novo naoblacenje sa kisom i padom temperature.

#RHMZ

'