AKTUELNO

U Srbiji jutro sa slabim mrazem, tokom dana pretežno oblačno i hladno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severu će biti suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom. Više padavina očekuje se na jugu i istoku kao i u planinskim predelima gde će doći do formiranja odnosno povećanja visine snežnog pokrivača.

Tokom noći očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno jak, istočni i severoistočni.

Jutarnja temperatura kretaće se od minus tri do nule, najviša dnevna od jedan do pet stepeni Celzijusa.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Beogradu ujutru slab mraz, a tokom dana pretežno oblačno i hladno, i veći deo dana suvo. Samo je u jutarnjim satima moguće provejavanje slabog snega. Duvaće slab i umeren vetar, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od minus dva do nule, najviša dnevna oko četiri stepena Celzijusa.

Dnevna temperatura biće u postepenom porastu. Do kraja sedmice u većini mesta temperatura će biti malo ispod prosečnih vrednosti, a početkom naredne nedelje oko prosečnih vrednosti.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Foto: Pink.rs/I. Petrović

Biometerološka prognoza za sredu, 1. april, 2020:

Nešto povolјnije biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Kod osoba sa respiratornim i srčanim problemima moguće su izvesne tegobe. Pospanost, glavobolјa i razdražlјivost su očekivane meteorpatske reakcije.

Narednih sedam dana u Srbiji će biti pretežno sunčano. Do subote, jutra će biti hladna sa slabim prizemnim mrazem, a na jugu i istoku sa mrazem i na dva metara visine.

#Vremenska prognoza

'