AKTUELNO

Još dva aviona sa ruskom pomoći za borbu protiv korona virusa sletela su večeras u Beograd.

U Beograd su večeras sleteli peti i šesti avion sa medicinskom pomoći iz Rusije, dok bi sutra trebalo da sleti još pet aviona, objavile su "Novosti" na svom sajtu.

Prethodno je na sajtu Ministarstva objavljeno da su na vojni aerodrom u Batajnici danas sletela četiri aviona koji su doneli pomoć iz Rusije za borbu protiv korona virusa.

Sutra će još pet aviona iz Ruske Federacije dopremiti medicinsku pomoć Srbiji.  Prvi od 11 aviona Iljušin s ruskom pomoći za Srbiju sleteo je nešto posle 14.30 na aerodrom u Batajnici. 

Foto: Pink.rs

Avion su dočekali premijerka Ana Brnabić, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio u četvrtak da će danas stići pomoć Ruske Federacije u vidu opreme, osam lekara i drugog osoblja. Rusija će poslati u Srbiju 11 aviona koji će doneti medicinsku opremu za pomoć u borbi protiv korona virusa, saopštilo je Ministarstvo odrane Ruske Federacije, prenosi Rojters. Rusija, u kojoj je do sada registrovano vise od 4.000 slučajeva zaraze virusom KOVID-19, već je isporučila slične pošiljke Italiji i SAD.

#Pomoć

#Rusija

#koronavirus

'