AKTUELNO

Pored standardnih simptoma, tu je još jedan koji dosad nije bio primećivan.

Skoro polovina teže obolelih od korona virusa ukazuje da ima nove simptome bolesti i da oseća nešto poput zujanja u telu, prenosi "Njujork Post".

Oboleli iskustva sa tim novim, za njih nepoznatim simptom, sve više dele na društvenim mrežama i opsiju ga i kao zujanje, šištanje ili nešto tome slično - tako da je "fižing" postao još jedan od stimptoma poruzrokvanih korona virusom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Lekari za taj dnevni list osnovan 1801. godine navode da je reč o posebnim senzacijama - osećaju koji pacijenti imaju dok se njihova tela bore sa virusom.

Jedna pacijentkinja je taj novi simptom opisala na "Tviteru" kao da joj nešto struji po koži, dok je druga rekla da je njen partner imao osećaj da mu koža gori pa su morali da ga mažu losionom za posle sunčanja.

- Koristili smo i kremu protiv opekotina - dodala je ona.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Ostali simptomi te za mnoge smrtonosne bolesti uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, moždani udar, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje smiptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta. Ataksija možže uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja. Širom sveta zarženo je 1.6 milina ljudi, a umrlo ih je 102.000.

#Simptomi

#koronavirus

<
'